Darila za vse, ki so ti pri ❤️!

Vrečka Učitelj

04 junij 2018

Ker imamo pri BEli KAvi rade lepe reči, sva se odločili, da pripraviva lepo in uporabno darilo, s katerim se bodo lahko ob koncu šolskega leta vaši otroci zahvalili svojim učiteljem in učiteljicam. Tako je nastala vrečka Učitelj.

Kot lahko razberemo iz besedila pesmi, njena avtorica Nina Jelen delo učiteljev zelo dobro pozna, saj je tudi sama učitejica. Ob brskanju po spletu sva hitro ugotovili, da spada učiteljica Nina med tiste učitelje, ki imajo na pravem mestu . Pri opravljanju svojega poslanstva je ustvarjalna, inovativna in zabavna, s svojimi idejami pa mimogrede v krog ustvarjalnih pritegne tudi mlade

Pri Založbi Ocean je izdala slikanico Ženičke in strički za daljnimi grički, ki govori o sicer prijaznih bitjih dobrega srca in pridnih rok, od katerih pa ima vsak kakšno smešno navado (vrtanje po ušesih, prdenje, trapasto krohotanje, spotikanje ob lastne noge ...). Nekdo od njih te posnetke objavi na spletu in kar se enkrat pojavi na spletu, ostane tam za vedno. Knjiga je tako zelo aktualna za vse otroke in mlade, ki prek telefonov, tablic in računalnikov vstopajo v svet socialnih omrežij ter njihove starše, stare starše, vzgojitelje in učitelje, katerih vloga je opozarjanje na te pasti.

Avtorica je z učno uro, ki temelji na zgodbi iz slikanice, zmagala na natečaju informacijske pooblaščenke za najboljšo učno uro na temo varstva zasebnosti in osebnih podatkov, predstavljena pa je tudi v Evropskem priročniku za poučevanje varstva zaebnosti in osebnih podatkov v šolah.

Oznake:

Št. komentarjev: 0

Komentiraj

Pred objavo morajo biti komentarji odobreni.