Darila za vse, ki so ti pri ❤️!

O ljubezni in času, ki sta vložena v grelno miško

30 november 2022

Mogoče naša grelna miška res zgleda kot lepa simpl igrača, ki je narejena 1, 2, 3, pa temu nikakor ni tako. V tem zapisu ti bom predstavila, kako poteka proces izdelave grelne blazinice, v kateri se skrivajo grozdne peške, sivka in veliiiiiko ljubezni.

Specialist za miške je pri nas Tatjana, velika pomoč pa njen super Bojan, ki je v celoti zadolžen za grozdne peške. Najprej celo leto skrbi za trto, tako kot pravi vinogradniki, da lahko konec septembra sledi trgatev. Grozdje takrat potrgajo in zmeljejo. Celotna zmes ostane v kadi, dokler Bojan ne reče: "Akcija!" ;) Takrat (običajno po nekaj dneh) sledi prešanje in nekaj dni, da se celotna zmes v kadi dvigne, peške pa ostanejo na dnu.

Peške pobere, opere v nekaj vodah, da grejo vsi delci grozdnih jagodic stran, in strese na rjuho, da se nekoliko osušijo. Nato jih razporedi po gajbicah, vsak dan malo premeša in jih suši na soncu cca. 1 teden.

Ko so nared, jih Tatjana pomeša s cvetovi sivke, ki jih je pred tem skrbno posmukala z vejic sivke, prav tako pridelane na njenem domačem vrtu, s čimer napolni blazinice, ki se skrivajo v grelnih miškah. Mimogrede, Tatjana in Bojan ne uporabljata škropiv, tako da je vse - grozdje, sadje, zelenjava in zelišča - ekološko pridelano.

 

  

 

  

Ko so blazinice prpravljene, je Tatijana šele na pol poti, saj mora sešiti še miško, v kateri je skrita grelna blazinica.

Grelna miška torej ni le blazinica, s katero lahko grejemo trebušček, prsni koš ali roke, temveč en kup ljubezni in časa, skritega v prisrčni šivariji;)

Grelna miška je sicer namenjena otrokom, vendar lahko z njo lajšaš tudi menstrualne bolečine, bolečine v križu ali pa se z njo pogreješ na deževen dan ob branju ali gledanju televizije.

Je super darilo za rojstvo otroka, rojstni dan ali pa kot darilo enega izmed dobrih mož. 

Na spletnih poličkah je vedno na voljo le nekaj mišk, ker nastajajo sproti in ker jih sproti zmanjkuje, če pa imaš kakšne posebne želje glede barv, nam lahko vedno pišeš na info@belakava.com.  

 

   

Oznake: grelna miška

Št. komentarjev: 0

Komentiraj

Pred objavo morajo biti komentarji odobreni.