Darila za vse, ki so ti pri ❤️!

10 minut na dan

18 oktober 2017

Kdaj ste nazadnje urili možgane?

Mi jih že cel teden, pri tem pa nam pomaga Mini Pozorko, didaktični pripomoček za sistematično spodbujanje aktivne pozornosti in osnova za razvijanje kreativnosti pri sodelovanju z otroki. Namenjen je otrokom, starejšim od 5 let, priporočen čas igre pa je 10-15 minut na dan (v ponudbi je tudi Pozorko, ki  je namenjen otrokom nad 7 let).

pozorko2

Naša 5-letnica je najbolj uživala pri nalogah za urjenje spomina, je pa med karticami naletela tudi na naloge, ki ji sprva niso bile najbolj všeč, saj so zahtevale daljšo koncentracijo in s tem vztrajnost, je pa bilo po opravljeni nalogi zadovoljstvo toliko večje.

pozorko1

Med karticami smo našli tudi nekaj nalog za našo 3-letnico. Najbolj je uživala v gibalni zgodbi, kjer je zgodbo o Binetu prikazovala z gibanjem. Cela družina se je preizkusila v igri, ki spodbuja slušno pozornost, preizkusili pa smo tudi babico, ki je dokazala, da je odlična poslušalka in ima zelo dober spomin.

Več o igri Pozorko in Mini Pozorko si lahko preberete na strani, ki sta jo pripravili pedagoginji in mami Darja in Sanja, in kjer lahko najdete številne ideje, namige ter preproste nasvete za izboljšanje aktivne pozornosti.

Priporočamo!


Oznake:

Št. komentarjev: 0

Komentiraj

Pred objavo morajo biti komentarji odobreni.