Darila za vse, ki so ti pri ❤️!

Čokoladne tortice

30 september 2016

Peka z otroki največkrat ne izgleda kot idilične fotografije nasmejanih družin, ki uživajo pri skupni peki. Če se lotite peke, se morate tako pripraviti na moko, ki bo po vsej kuhinji, razbito jajce in veliko packanja, če pa imate več otrok, pa tudi na razne manjše prepire, kdo bo kaj dal v skledo in nihanja v razpoloženju – od začetne navdušenosti do vmesne naveličanosti. Tudi pri nas ni veliko drugače.

tortica3

Tokrat smo se lotile izdelave tortic po receptu čokoladno-maskarponejevih kock. Brina je bila zadolžena za večino sestavin, Ajda pa za polnenje luknic v pekaču za mafine. Ob mešanju sestavin smo povadile števila od 1-5, vendar se je izkazalo, da bi se ob pomanjkanju nadzora kmalu pojavila še kakšna žlica moke več.

tortice2

tortice4

tortica5

tortice6

Ker je vlivanje mase v pekač trajalo predolgo in je Brina zaradi naveličanosti začela nagajati (njej se sicer ni zdelo), sva jo zaposlili s pomivanjem posode. Res je, da sva imeli tako deset minut popolne tišine, je pa zato Brina v tem času pomila posodo, sebe in še kuhinjo.

tortice7

Ko so bile tortice pečene, sva jih prerezali, Ajda pa jih je namočila z mlekom in namazala z maskarponejem. Postavili sva jih v papirnate podstavke, čez zlili žlico čokolade, na koncu pa je okraševanje z belo čokolado ostalo mami, ker je bila igra skrivalnic z atijem preveč mamljiva.

12045734_910677535681557_1629252975956287938_o

Želimo vam veliko ustvarjalnih in okusnih trenutkov!


Oznake:

Št. komentarjev: 0

Komentiraj

Pred objavo morajo biti komentarji odobreni.